MIN KRÖNIKA (SKOLUPPGIFT)

hej. Jag har gjort en krönika i skolan som jag skulle vilja dela med mig av till mina bloggläsare ps. jag vet inte om den är klar ännu kanske skriver mera senare.Det skulle även vara kul att få veta vad ni tycker om den. Så om ni vill skriv en kommentar! (Jag uppskattar även negativ kritik då den är riktad på ett bra sätt) Man kan alltid förbättras. 

 

Om blickar kunde döda

 

Jag sitter på tåget och  ser mig runt hur alla har “vanliga kläder” Jeans med någon matchade topp, brunt eller ljust hår, kostymer, märkers kläder som Adidas, Converse, Hollister. För märken det vet alla att det är vanligt dom blir man genast en i mängden, dom tänker kanske inte på det med sanningen är sådan. Inget ut stickande som fångar uppmärksamhet. Ju mer lik alla andra detstå bättre. Alla försöker passa in alla vill följa modet och trender. Jag blir direkt den person alla blickar vänds till med mitt uppsatta hår, färglada kläder med stora rosetter, accessoarer som smycken och mössor.

 

Jag ser hur deras djupa blickar försöker borras sig ner i mig ta död på mig. Ta död på det personliga varje individ har. Det är som en van för mig att folk tittar lägger sin blickar på något ovanligt. Det är något man får leva med. Men varför ska det vara så? Varför ska man inte kunna bli accepterad? och kunna tänka på något annat än utseendet, varför ska allt kretsa kring hur man ser ut. Det är ju faktiskt så att det är insidan som räknas man har hört det säker hundra gånger men ändå förstår inte folk det. Jag tänker aldrig ge upp och och låt mängden förstöra mig.  Jag har aldrig känt mig hemma med att följa modet eller passa in. Det är inte jag. Folk blir hjärntvättats till att det är bäst så. Men varför är det bäst att se sig så lik ut varandra. Säg mig det.

 

 

Jag ser det hela tiden. Folk försöker passa in är rädda för att någon inte ska tycka om dom. Vågar inte mer än följa det man tror sig är rätt. Just för stunden känns det kanske lätt. Men ska man alltid bli den här som följer mängden kommer man inte kunna stå på egna fötter. Ska man klar sig ur det här samhället med deras patetiska tjafs om hur man ska se ut, måste man vara hård mot sig själv. Man måste helt enkelt vis att man inte blir påverkad av vad dom säger. Låt dom tycka och tänka du är iallafall dig själv.

 

 

Jag vet att det kan vara tufft, inget är lätt här i världen men om man bestämmer sig för något så kommer man lyckas. Det är viktigt att visa vem man är. Att få folk att respektera dig, för  när dom inser att vad dom än säger så kommer dom inte få dig att stanna upp en endast minut. Tänk framåt och forsätt raka vägen till ditt mål.


Kommentarer
LITZIUMWORLD / alternativ norrländska :

Jättebra krönika. Har många gånger känt så!

~Bat kisses ^V^

Svar: åhh, TACK! ^O^ C:
ompiibarn

2013-10-07 | 21:41:23
Bloggadress: http://litziumworld.blogg.se

Skriv något fint.. så gör ni mig glad =^w^=

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg (om du har någon):

Kommentar:

Trackback